Cukrárna Velkolosinské pralinky Velké Losiny

VozejkMap, mapujeme pro vás bezbariérová místa

Cukrárna Velkolosinské pralinky Velké Losiny

Barrier-free access: No steps

Wheelchair-accessible toilet: Yes

Parking: Yes

Description: http://www.velkolosinskepralinky.cz/ O pralinkách Proč plněným bonbónům říkáme pralinky? Na začátku prý byla jedna rozsypaná hromádka mandlí a také rozhněvaný kuchař. Na konci tohoto příběhu je cukrářská legenda. Spojení tmavé čokolády, oříšků a karamelizovaného cukru bylo tak oblíbené, že dalo jméno všem plněným čokoládovým bonbonům. Podle jedné legendy vylil v roce 1671 rozhněvaný kuchař roztavený cukr na hromádku mandlí, které se jeho pomocníkovi rozsypaly na zem. Původně z nich měl připravit dezert pro svého pána, francouzského maršála du Plessis-Praslina. Místo něj mu zásluhou kombinace kuchtíkovy neobratnosti a svého hněvu naservíroval cukrem obalené mandle a sklidil za to velký úspěch. Název “pralinky” je prý odvozen z jména jeho pána a původně označoval právě mandle obalené ve zkaramelizovaném cukru. Postupem času se tak začalo říkat namleté směsi těchto dvou ingrediencí, která se přidávala do sladkého pečiva. Jakmile se v Evropě začala vyrábět „tvrdá” čokoláda, bylo jen otázkou času, než ji první mistr chocolatier zkombinuje s oblíbenou mandlovo – cukrovou náplní.Jako náplň čokoládových bonbonů byla brzy tak oblíbená, že podle ní v Belgii a sousedních zemích časem začali všem plněným čokoládám říkat pralinky. Nejlepší pralinky se vyrábějí ručně z čerstvě upražených ořechů. V Evropě se k jejich výrobě převážně používají mandle a lískové ořechy, ve Spojených státech jsou oblíbené pistácie a pekanové ořechy. Díky kombinaci pronikavé ořechové chuti a karamelu se pralinek nelze nikdy nabažit. Zvlášť když jsou obalené v tmavé čokoládě. Zdroj: ihned.cz

Address (complete): None

Link: http://www.velkolosinskepralinky.cz/

Phone number: +420 603 565 253

E-mail: kasparova@velkolosinskepralinky.cz

Comments